perjantai 25. maaliskuuta 2016

#74 Virossa viikonloppu 11-13.3


Vietin siis tosiaan viikonlopun 11-13.3. Reissu oli oikein mukava ja piristävä. Siellä ollessa tuli shoppailtua, kierreltyä, nautittua ja oltua yms.


Perjantaina en mennyt kouluun, sillä koulunu on suhteellisen kaukana meiltä, joten kyyti/bussi jutut olisi ollut vähän haastava hoitaa, joten jäin kotiin. Lähdettiin sitten ennen 12 ajamaan kohti Helsinkiä ja napattiin siskopuolet Porvoosta kyytiin. Laivalla hilluin pitkin poikin ja ostin karkkia, mutten mitään erityistä tehnyt. Sitten Viron puolelle päästessä odoteettiin yli tunti satamasta ulos pääsyä ja myöhästyttiin meidän asunnon lunastuksesta. Pois päästyämme kävimme heti lunastamassa asunnon ja suunnattiin sitten kauppaan. Asetuttuamme vuokra-asuntoomme lähdimme vanhaan kaupunkiin illalliselle.
Hei kattoka, me ei olla ykisn!
Tallinna, se näkyy

Hei kato, kato, kato tota
Lauantaiaamuna lähdettiin aikaisin käsityöihmisten unelmaan nimeltä Karnaluks, jonne oli varattu tunti aikaa. Jo sisään  astuessamme tajusimme, että aikaa olisi tarvinnut ainakin kolmikertaisen määrän, mutta siinä vaiheessa oli enää turha lähteä aikataulua muuttamaan. Siellä pyörittyämme sen tunnin suunnatiin suoraan Rocca Al mare -kauppakeskukseen (suomeksi pyörittiin sinne tänne oikeaa tietä etsien vaikka kuinka kauan). Sieltä sitten ostin kassa muutamia juttuja. Sieltä lähdettyämme menimme Kalev Spa Hotelliin kasvohoitoon. Täytyy kyllä myöntää, etä vaikken ole kosmetiikka tuotteiden yms suurkuluttaja, niin kasvohoito oli todella kiva. Sieltä sitten lähdettii kiertelemän vanhaan kaupunkiin, jossa sitten melekimpä puolivahingossa Tallinnan legendat näytelmätyliseen kierrokseen, joka oli kyllä niin upea että huh huh! Se kertoi tallinan keskiajasta, uskomuksista yms. Oli kyllä joka sentin arvoinen, vaikka heman arvokas olikin. Iso plussa oli, että koko kierros oli suomeksi! Suosittelen kyllä lämpimästi! Sieltä ukos tultuamme pöllähdimme sattumalta keskiaikaisravintolan eteen, jota äitipuoleni hehkutti maasta taivaaseen, joten sinne sitten suunnattiin syömään. Ruoka oli älyttömän hyvää, mutta myös älyttömän täyttävää. Meidän 6 hengen seuruelle olsi hyvin riitänyt kolme annosta :D no, ensikerralla sitten tiedetään tilata vähemmän. Kierreltiin vielä vähän vanhaa kaupunkia ja lähdettiin takaisin asunnolle.

Taas sama osoittelija

Sama linna yöllä ja päivällä

Artsyy


Tallinnan legendoissa ei saanut kuvta, muttä tämmöisen sain eteisestä ottaa.


Sunnuntaina me ei keretty mitään muuta tekemään, kuin käymään 'satma torilla' (en muista sen oikea nimeä, mutta siis se iso torimainen rakennus ekerölinen ja vikinglinen, ja olikohan jokin muukin, terminaalin vieressä), josta en osatnut mitään.

Reissussa oli mukana muitakin innokkaita kuvaajia, vaikkakin heillä ei kunnon kameroita ollut.

Tosi jännät parvekkeet//Jostain syystä mieluisaksi tullut kuva kirkon tornista.


Jännät väriä vaihtavat lamput.

Kun otat kuvaa ruuasta väärällä asetuksella :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti